GA Fietsen. Ronde van Regio. Publicatie voor de Regio Groningen-Assen

Project: research, tekst en samenstelling van een publicatie met 14 fietsroutes door 12 gemeenten in de provincies Groningen en Drenthe, juni 2014
Opdrachtgever: Programmabureau Regio Groningen Assen
Samenwerking: Marja Kiel,Chestnut Tekstverzorging
Fotografie: Ewoud Rooks
Vormgeving: Martijn Halie

Met Marja Kiel heb ik een boek samengesteld over de meest bijzondere kenmerken van de gemeenten Bedum, Groningen, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Slochteren, Ten Boer, Winsum, Zuidhorn, Assen, Noordenveld en Tynaarlo gekoppeld aan 14 fietsroutes. GA fietsen laat de lezer in tekst en beeld kennismaken met de verschillende landschappen, de natuur, de architectuur en de geschiedenis van de regio Groningen-Assen. Niet alleen de routes, maar ook de tekst en de foto´s van Fotograaf Ewoud Rooks prikkelen om eens op een andere manier naar de omgeving te kijken. Door het toevoegen van historische foto´s is een mooie balans ontstaan tussen nieuw en oud. Het boek bevat 218 pagina´s. Bij elke route is een routekaart opgenomen, naast een losse overzichtskaart.

Rust, ruimte, prachtige vergezichten in combinatie met dynamische steden, economische ontwikkeling en goede voorzieningen. Regio Groningen-Assen heeft het allemaal. De open landschappen in Groningen, de beekdalen in Drenthe en waardevolle natuurgebieden waar vogels, bevers en otters zich onbespied wanen. En vlakbij dit alles de dynamiek van de steden Groningen en Assen.

Ook in samenwerking met: Gabor Lodi (opmaak), Elzaline Schriever, Henk Valstar en Aalf Aalfs (routes) en Dirk Jan Lekkerkerker (kaartmateriaal)